.

.

domingo, 28 de agosto de 2011

Nova ofensiva per al transvasament de l'Ebre

Nova ofensiva per al transvasament de l'Ebre
La sentència del Suprem que obliga el govern a revisar la negativa al projecte dóna ales a aquells qui hi estan a favor
La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha alertat aquesta setmana que València i Múrcia han refet el front comú per tornar a reclamar part del cabal del riu. Dimecres, els presidents de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i de Múrcia, Ramon Luis Valcárcel, es van reunir per parlar sobre el corredor del Mediterrani, però la reivindicació de l'aigua de l'Ebre també va tenir un lloc destacat a la trobada. Des de la PDE, recorden que Fabra és l'exalcalde de Castelló i un gran defensor “de l'arribada de l'aigua de l'Ebre a les comarques del nord del País Valencià, a través d'un minitransvasament que es faria aprofitant i ampliant el traçat del canal de regadiu Xerta-Sénia”. 
Per una altra banda, segons informa el Periódico Mediterráneo, el PP de Castelló està estudiant la manera de pressionar les Corts estatals. La Diputació, presidida pel popular Javier Moliner, té previst aprovar en el proper ple una moció per exigir al govern central que autoritzi el transvasament. La idea és pressionar l'executiu perquè es pronunciï sobre la sentència del Tribunal Suprem que obliga el govern a justificar per què no permet un transvasament de l'Ebre a Castelló de 90 hectòmetres cúbics anuals. Al 2005, el Ministeri de Medi Ambient, aleshores dirigit per Cristina Narbona, va denegar el permís per silenci administratiu. 
Segons explica El Periódico de Catalunya, Moliner ha demanat el mateix tracte que quatre municipis catalans, que rebran aigua de l'Ebre a través del canal Segarra-Garrigues. Per fer front a aquest argument, la PDE ha reclamat que el govern central es pronunciï “no només respecte a allò que li demana el Suprem, sinó també en referència al transvasament cap a les lleres internes de Catalunya per evitar aquest precedent”, en paraules del portaveu de la plataforma Manolo Tomàs. 

Nenhum comentário: