.

.

quarta-feira, 29 de fevereiro de 2012

Rosia Montana in UNESCO World Heritage

Rosia Montana in UNESCO 
World Heritage
Valea Cornei, un colţ de lume înzestrat cu frumuseţe naturală, oameni harnici, o istorie bogată şi un potenţial fantastic... Fotografiile acestea stau mărturie celor spuse mai sus, dar sunt şi un disperat semnal de alarmă - Valea Cornei este, în aceeaşi măsură, nefericitul amplasament ales de promotorii proiectului minier de la Roşia Montană pentru a deversa apele cianurate rezultate din procesul de prelucrarea a minereului. 
Nimic din ce vedeţi nu ar supravieţui, totul ar fi acoperit de un iaz de decantare de 600 de hectare care ar îneca bisericile, cimitirile, vieţile oamenilor! Ministerul Mediului şi Pădurilor, însărcinat să analizeze propunerea companiei miniere, preferă să devină complice la distrugerea mediului decât să îl protejeze, aşa cum ar fi obligat. În viziunea acestui minister localitatea Corna reprezintă doar "construcţii izolate care suprapun amprenta proiectului minier".
Sunt ignorate vieţile oamenilor şi opţiunea lor de a îşi continua viaţa pe acestă vale, este ignorată existenţa unui peisaj contruit - biserici ridicate la începutul secolului XVIII, cimitire, totul este sacrificat în schimbul unui lac de cianuri! Transmite şi tu mai departe acest mesaj! Nu lăsa ignoranţa, corupţia şi laşitatea celor care ar trebui să apere acest loc să îngroape pe fundul unui lac toxic vieţi şi locuri minunate. Alege una dintre fotografiile acestui album şi trimite-o pe adresa dlui. ministru Borbely şi pune-l în temă - aşa arată Roşia Montană! Aşa arată Valea Cornei! Adu-i aminte că menirea acestui minister este aceea de a proteja mediul, nu de a îl distruge!!
Ministerul Mediului şi Pădurilor: srp@mmediu.ro, laszlo.borbely@mmediu.ro 
Fax: 021 312 42 27
Telefon: 021 316 02 66.
Mulţumim lui Sebastian Florian pentru minunatele fotografii!
By Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Fonte: REDE Os Verdes/via Facebook

Nenhum comentário: